EGIPATSKI PAMUK

EGIPATSKI PAMUK

ŠTA JE EGIPATSKI PAMUK Egipatski pamuk je biljka koja se gaji isključivo u Egiptu u delti reke Nila, gde kombinacija plodnog tla i jedinstvene klime stvaraju savršene uslove da sorta Gossipium Barbadense raste sporije i tako proizvodi izuzetno fina i dugačka vlakna.

ZAŠTO JE TAKO POSEBAN Materijali od egipatskog pamuka se prave od izuzetno finih i dugačkih vlakana biljke, što ga čini izuzetno mekanim, nežnog finiša i postojanim. Da bi se sačuvao kvalitet vlakana, egipatski pamuk se bere ručno, a ne mašinski.

PO ČEMU JE EGIPATSKI PAMUK DRUGAČIJI OD SVAKODNEVNOG PAMUKA? Mekši, postojaniji, ravnomernija i svilenkastija površina, bolje upija vlagu, duže traje, udobniji, ne osipa se, prozračniji.

DA LI JE SVAKI EGIPATSKI PAMUK VRHUNSKOG KVALITETA
Nije. Samo zato što je uzgajan u Egiptu, ne znači da je vrhunskog kvaliteta.

ZAŠTO? Zavisi od vrste tkanja, neka prediva su brža i jeftinija za proizvodnju. Takođe zavisi od dužine vlakana. Kvalitetan egipatski pamuk se češlja pre tkanja. Time se uklanjaju kraća i grublja vlakna i dobija luksuzna i glatka tkanina.

KAKO DA ZNAM KOJI JE KVALITETAN? Pogledaj da li je materijal tkan od dugačkih (long staple) ili ekstra dugačkih (extra long staple) vlakana. Što su duža vlakna, to je kvalitet viši.

KOJE SU TO VRSTE EGIPATSKOG PAMUKA
Dugačkih vlakna: Giza 86, Giza 89 i Giza 90. Ekstra dugačkih vlakana: Giza 45, Giza 70,Giza 87, Giza 88, Giza 92.

OD KOJEG EGIPATSKOG PAMUKA SE PRAVE ZORYA POSTELJINE I OSTALE TKANINE Giza 92.

ZAŠTO INVESTIRATI U KVALITETNU POSTELJINU
Neguješ sebe, svoj san, kožu, vitalnost, kvalitet života. Neguješ planetu svojim izborima: što je kvalitetniji proizvod, manje potrebe da se mena, a samim tim i manje otpada.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Dodatno u UREĐENJE DOMA

RAZLIKA IZMEĐU KLASIČNIH I OKSFORD JASTUČNICA
RAZLIKA IZMEĐU KLASIČNIH I OKSFORD JASTUČNICA

Obe vrste jastučnica su po svojim unutrašnjim dimenzijama iste i jedina razlika je u ivicama. Klasična jastučnica ima uredne ivice, dok oksford jastučnica ima dodatni deo tkanine koji stvara dodatnu ivicu.
Vrste snova
Vrste snova

Iako još uvek mnogo toga ne razumemo o prirodi snova i njihovoj složenosti, u medicinskim i psihološkim zajednicama se generalno slažu da snovi odražavaju, barem delimično, naše podsvesno delovanje. Postoji nekoliko podela snova, a ova nam se učinila najinteresantnijom.